Log hier in als professional

Loverboys: wat zijn ze en hoe gaan ze te werk?

Informatie

Loverboys; wat zijn ze en hoe gaan ze te werk? Met welke problematiek heb ik te maken? Hoe herken ik signalen? En wat kan ik doen?

Vragen waar je binnen ‘Informatie’ antwoord op kunt krijgen!

 

Loverboys & Lovergirls zijn mensenhandelaren! 

 

Een loverboy is meer dan zomaar een fout vriendje. Meestal is het een jongen die een meisje verleidt, afhankelijk maakt en vervolgens gebruikt. Voor prostitutie, om drugs te runnen, voor heling of diefstal of bijvoorbeeld om leningen en abonnementen af te sluiten. Dit wordt ook wel uitbuiting genoemd. Een loverboy maakt zich schuldig aan mensenhandel.

Ook jongens kunnen uitgebuit worden. In principe kan iedere man of vrouw, jongen of meisje slachtoffer worden van een loverboy. Ook zijn er lovergirls, die jongens uitbuiten of -en dat gebeurt vaker- actief meiden ronselen. Loverboys en lovergirls zijn mensenhandelaren: zij gebruiken en misbruiken mannen en vrouwen tot hun eigen voordeel.

Bent u al een professional?

Als professional kunt u toegang krijgen tot informatie rondom de loverboyproblematiek. Tevens is het mogelijk te werken met het risicotaxatie formulier of contactformulier. Als u aangemeld bent, kunt u rechts inloggen.

Inloggen professionals Contactformulier

Heeft u nog geen account? Deze kunt u hier aanvragen.