Log hier in als professional

Samen een vuist maken tegen deze vorm van mensenhandel!

Preventie

Meer dan zomaar een fout vriendje. Een loverboy is iemand die verleidt, afhankelijk maakt en vervolgens uitbuit. Een mensenhandelaar dus. Het Meldpunt Aanpak Loverboys Limburg zet middelen in om loverboy- en/of mensenhandel praktijken te voorkomen. 

Zo zijn er preventieprojecten om jongeren te waarschuwen en weerbaar te maken tegen loverboys. Ook organiseert het Meldpunt Aanpak Loverboys Limburg bijeenkomsten voor ouders en/of verzorgers en kunnen hulpverleners geadviseerd en geschoold worden.

De organisaties Helse Liefde en Partners en Welzijn bieden preventieprojecten aan. Met deze projecten proberen we te voorkomen dat de verkeerde dingen gebeuren.

Stichting Helse Liefde

Stichting ‘Helse Liefde’ motiveert en ondersteunt slachtoffers om uit de greep van loverboys los te komen. Daarbij bieden zij advies en eerste ondersteuning aan ouders, verzorgers en professionals bij de meest uiteenlopende zaken die met loverboyproblemen en de gevolgen daarvan te maken hebben.

Meer informatie

Partners in Welzijn

Partners in Welzijn realiseert diensten en activiteiten op het gebied van maatschappelijke hulp- en dienstverlening en sociaal-cultureel werk. PIW ondersteunt burgers bij het voorkomen of oplossen van individuele problemen en activeert de burger om actief deel te nemen – en vorm te geven – aan de samenleving.

Meer informatie

Bent u al een professional?

Als professional kunt u toegang krijgen tot informatie rondom de loverboyproblematiek. Tevens is het mogelijk te werken met het risicotaxatie formulier of contactformulier. Als u aangemeld bent, kunt u rechts inloggen.

Inloggen professionals Contactformulier

Heeft u nog geen account? Deze kunt u hier aanvragen.