Log hier in als professional

Ouders en/of verzorgers

Ouders en/of verzorgers woonachtig in de Provincie Limburg kunnen gebruik maken van voorlichting of ouderbegeleiding wanneer er sprake is van (mogelijk) loverboyproblematiek in het gezinssysteem.

 

Voorlichting aan ouders / verzorgers

Het geven van voorlichting met als doel het vergroten van de empowerment bij de ouders. Door middel van bijeenkomsten wordt gewerkt aan het inzicht geven en het herkennen van signalen van de loverboyproblematiek. Ouders of verzorgers leren tijdens het voorlichtingsprogramma wat wel of juist niet te doen en worden geïnformeerd over waar ze terecht kunnen voor hulpverlening.

 

Ouderbegeleiding

Ouders en/of verzorgers kunnen gebruik maken van het preventieaanbod ‘Ouderbegeleiding’, dat speciaal ontwikkeld is door studenten van de Hoge School Zuyd, in samenwerking met Stichting Helse Liefde.

De unieke methodiek is gericht op preventieve en actieve aspecten van de loverboyproblematiek binnen een gezinssysteem. Ouders begeleiden en adviseren bij mogelijke loverboyproblematiek is ondersteunend en sluit aan op het volledige preventieaanbod binnen de Provincie Limburg.

Om de begeleiding laagdrempelig te houden is ervoor gekozen om ouders geen eigen bijdrage te laten betalen.

Mogelijk dat in de nabije toekomst ook lotgenotengroepen gestart gaan worden.

Stichting Helse Liefde

Stichting ‘Helse Liefde’ motiveert en ondersteunt slachtoffers om uit de greep van loverboys los te komen. Daarbij bieden zij advies en eerste ondersteuning aan ouders, verzorgers en professionals bij de meest uiteenlopende zaken die met loverboyproblemen en de gevolgen daarvan te maken hebben.

Meer informatie

Partners in Welzijn

Partners in Welzijn realiseert diensten en activiteiten op het gebied van maatschappelijke hulp- en dienstverlening en sociaal-cultureel werk. PIW ondersteunt burgers bij het voorkomen of oplossen van individuele problemen en activeert de burger om actief deel te nemen – en vorm te geven – aan de samenleving.

Meer informatie

Bent u al een professional?

Als professional kunt u toegang krijgen tot informatie rondom de loverboyproblematiek. Tevens is het mogelijk te werken met het risicotaxatie formulier of contactformulier. Als u aangemeld bent, kunt u rechts inloggen.

Inloggen professionals Contactformulier

Heeft u nog geen account? Deze kunt u hier aanvragen.