Log hier in als professional

Preventie wordt op verschillende manieren ingezet

Wat is preventie?

Als we spreken over preventie, hebben we het hier over het proberen te voorkomen dat iemand slachtoffer wordt van een loverboy of lovergirl.

 

Preventie wordt op verschillende manieren ingezet.

Er zijn preventieprojecten om jongeren te waarschuwen en weerbaar te maken tegen loverboyproblematiek. Hulpverleners kunnen geadviseerd en geschoold worden waarbij kennis over de problematiek vergroot wordt. Voor ouders en/of verzorgers is het mogelijk om bijeenkomsten bij te wonen.

In samenwerking met netwerkpartners is gekozen voor uitgebreide preventieprojecten, met bij- en nascholingsmogelijkheden.

Stichting Helse Liefde

Stichting ‘Helse Liefde’ motiveert en ondersteunt slachtoffers om uit de greep van loverboys los te komen. Daarbij bieden zij advies en eerste ondersteuning aan ouders, verzorgers en professionals bij de meest uiteenlopende zaken die met loverboyproblemen en de gevolgen daarvan te maken hebben.

Meer informatie

Partners in Welzijn

Partners in Welzijn realiseert diensten en activiteiten op het gebied van maatschappelijke hulp- en dienstverlening en sociaal-cultureel werk. PIW ondersteunt burgers bij het voorkomen of oplossen van individuele problemen en activeert de burger om actief deel te nemen – en vorm te geven – aan de samenleving.

Meer informatie

Bent u al een professional?

Als professional kunt u toegang krijgen tot informatie rondom de loverboyproblematiek. Tevens is het mogelijk te werken met het risicotaxatie formulier of contactformulier. Als u aangemeld bent, kunt u rechts inloggen.

Inloggen professionals Contactformulier

Heeft u nog geen account? Deze kunt u hier aanvragen.